La performance, amb sis murals creatius i sota la direcció artística de l'estudi P.A.R. ha comptat amb la participació de més de 100 persones vinculades i usuàries de les entitats, estudiants i personal de les escoles de disseny del districte i universitats, veïnes i veïns i treballadors/es.
L’activitat, organitzada per 22@NETWORK BCN i les seves comissions de Responsabilitat Social Corporativa i Creativitat, Disseny i Cultura, ha tingut com a objectiu visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania envers la situació desigual de les dones agreujada pels efectes de la pandèmia, posant focus en aquelles que travessen situacions de vulnerabilitat.
La performance, organitzada per 22@NETWORK BCN i les seves comissions de Responsabilitat Social Corporativa (presidida per Fundació IRES) i Disseny, Creativitat i Cultura (presidida pel FAD), ha tingut lloc al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra i ha comptat amb la participació de més de 100 persones de les entitats, estudiants i personal de les escoles de disseny del districte i universitats, veïnes i veïns i treballadors/es del districte 22@ de Barcelona.
Sota la direcció artística de l'estudi de disseny P.A.R., associat al FAD (Foment de les Arts i del Disseny), els participants han construït sis murals inspirats en sis vivències i pintats amb vuit colors que representen, cadascun d’ells, diferents emocions.
Amb aquests murals, ara es crearan sis postals virtuals solidàries per Nadal que es podran adquirir a un preu solidari a través de 3€. Tots els fons recaptats aniran destinats a les fundacions associades a 22@NETWORK BCN (Fundació Ires, Formació i treball, Jaume Batlle i Fundació Ared) per finançar projectes d’atenció a dones en situació de vulnerabilitat de les fundacions participants.
Natàlia Valenzuela, presidenta de la Comissió de Responsabilitat Social Corporativa del 22@Network BCN i Directora de la Fundació IRES ha destacat que “especialment ara, les dones estan patint en primera línia i de forma agreujada l’impacte de la pandèmia, i iniciatives com aquesta ajuden a visibilitzar quines són les diverses formes que pren la desigualtat que ens travessa: major índex de risc de pobresa, atur, reducció dels ingressos i bretxa salarial. Si volem un districte socialment responsable, hem de posar la mirada i els esforços en tallar des de les arrels totes aquestes formes de desigualtat”.
Per la seva banda, Mónica Bonafonte, directora general del FAD, ha posat en relleu que “amb aquesta acció s’ha volgut implicar al teixit creatiu del barri per demostrar la capacitat de la creativitat i el disseny com a eines de transformació social”.
Finalment, Isabel Sabadi, Directora del 22@Network BCN, ha explicat que “Des de 22@NETWORK BCN, anualment duem a terme una acte solidari en benefici de les fundacions del 22@ que conformen la comissió de RSC. Recolzem la comissió de Responsabilitat Social Corporativa i agraïm la participació de la comissió de creativitat, disseny i cultura, a la Universitat Pompeu Fabra i a l’estudi P.A.R. en la seva implicació en aquest acte.” També ha agraït a les fundacions, empreses i a la UPF la seva implicació per fer possible aquesta activitat.
Powered by Timtul - Copyright 2023
Comentaris