22@NETWORK BCN COL·LABORA AMB START UP NOW IN BARCELONA, LA NOVA CAMPANYA PER ATRAURE TALENT INTERNACIONAL

per Irene Codina Altarriba,

Barcelona es postula com una de les millors ciutats del món per viure i treballar i explica les facilitats de la nova llei de start-ups als inversors, emprenedors i professionals estrangers de mercats estratègics.

Sota el claim Start up now in Barcelona, s’ha iniciat una campanya digital a través de xarxes socials i accions de màrqueting en buscadors de referència. Els esforços es concentren en determinats mercats prioritaris: diversos països europeus (Alemanya, França, Itàlia, Estònia, Suïssa, Irlanda i Regne Unit), àrees estratègiques d’Estats Units i Mèxic, així com Corea del Sud i la zona de Bangalore (Índia). A la landing page de la campanya es presenten els atractius que ofereix la ciutat, inclòs el seu ecosistema emprenedor vibrant i en creixement.

Barcelona es vol posicionar com un dels millors llocs per viure i treballar, però també per emprendre, invertir en empreses emergents, investigar o treballar com a nòmada digital. La ciutat té un ecosistema emprenedor i d’innovació de primer nivell i, a més, ofereix diversos serveis d’acollida al talent per donar tot el suport necessari a les persones nouvingudes.

Un nou marc jurídic i fiscal més favorable

Què ofereix Barcelona al talent internacional? La llei d’empreses emergents aprovada pel govern d’Espanya a finals del 2022 ha creat un marc normatiu molt favorable: aporta una reducció de barreres en tràmits d’immigració, menys burocràcia, incentius fiscals i altres millores importants.

Entre els seus principals beneficis, facilita l’obtenció de visats als perfils emprenedors, professionals i inversors i ofereix un nou visat per a nòmades digitals. A més, estableix la possibilitat d’acollir-se al règim fiscal específic i tributar per l’impost sobre la renda de no residents, aspecte que és força atractiu. També proporciona incentius per atraure inversions en activitats estratègiques de futur.

Un hub tecnològic i un ecosistema de start-ups en expansió

Barcelona ha esdevingut en els últims anys un dels pols d’atracció de talent més importants d’Europa. Sectors estratègics en auge com el digital, el creatiu, la innovació o la indústria 4.0 han proliferat a la ciutat i l’han convertit en la seu d’empreses unicorn com Glovo, Wallbox, Travelperk i Factorial. La ciutat compta amb suport per a la creació d’empreses per part de Barcelona Activa i ha estat guardonada amb el premi Regió Emprenedora Europea 2023, que atorga la Unió Europea.

Per fomentar encara més aquest ecosistema en ebullició, es va impulsar l’estratègia Barcelona Green Deal, el full de ruta econòmic per al 2030, que treballa per transformar algunes àrees de la ciutat en hubs d’emprenedoria i innovació.

Suport al talent internacional, fins i tot abans d’arribar

Emprenedors, inversors, investigadors i altres professionals internacionals trobaran a Barcelona un espai d’acollida que els ajudarà a establir-se a la ciutat. La plataforma Barcelona International Welcome ofereix informació pràctica sobre les qüestions necessàries per viure i treballar a Barcelona, com els tràmits burocràtics, a més d’altres recursos i un programa d’activitats durant tot l’any.

També compten amb el Barcelona International Welcome Desk, un servei pioner a l’Estat espanyol inaugurat fa un any, que proporciona atenció individualitzada al talent que vol venir a residir a la ciutat o que s’hi acaba d’instal·lar.

Barcelona és la llar de més de 480.000 persones nascudes en altres països, de fins a 179 nacionalitats diferents. L’Ajuntament de Barcelona treballa intensament per atraure, retenir i dinamitzar aquest col·lectiu de persones amb talent, alta qualificació digital i iniciativa emprenedora, que generen riquesa i contribueixen a millorar la competitivitat de la ciutat.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies