Subscriu-te a la newsletter


22@ÀGORA | HUBS D'INNOVACIÓ DEL 22@: TALENT, TECNOLOGIA I INNOVACIÓ: LA SINÈRGIA ENTRE ELS HUBS I EL DISTRICTE 22@

per Catherine Antheunissens,

Els hubs tecnològics funcionen com a motors dinamitzadors del districte del 22@, que ha acollit gairebé la meitat d’empreses de la ciutat 

El dimecres 31 de maig es va celebrar el 22@ÀGORA sobre els hubs d’innovació a Barcelona i al districte. L’esdeveniment va comptar amb Xavier Bardají, Sénior International Promotion Consultant Investment and Foreign Companies Unit d’ACCIÓ. Enric Urreta, president del 22@Network BCN, va donar la benvinguda i Sergi Vicente, director de Betevé, va moderar el debat. 

L’acte va començar amb la benvinguda del president del 22@Network BCN, Enric Urreta, que va destacar la relació simbiòtica entre l’Associació i els hubs tecnològics, com a motor dinamitzador de la ciutat i del districte, sobretot pel que fa a la captació de talent nacional i internacional. Urreta també va subratllar la importància de la generació de nous llocs de treball i la creació de xarxes i col·laboracions fructíferes entre els diferents agents de la ciutat. De totes aquestes qüestions se n’han beneficiat grans empreses com CloudBlue, ManoMano, Ocado Technology, Schneider o Zurich, establertes al districte i amb un gran reconeixement internacional. 

Un cop feta la introducció de l’esdeveniment, Bardají va començar la seva explicació. El ponent va presentar l’estudi fent èmfasi en tots aquells aspectes que fan que Barcelona i el 22@Network siguin pols d’atracció per empreses tan rellevants com les esmentades. Va destacar l’atracció de talent internacional, que percep Barcelona com un destí idoni per desenvolupar la seva tasca, l’ecosistema i les infraestructures, com per exemple l’Aeroport, com a elements clau per l’establiment de hubs tecnològics. 

A més, va destacar la potencialitat del districte 22@, ja que ofereix la possibilitat a empreses i organitzacions d’establir-se en un espai amb una alta concentració en col·laboració, fet que genera moltes sinergies amb altres empreses del sector, així com transferència de coneixement. “Actualment, s’han establert 96 hubs tecnològics al territori, on 8 de cada 10 empreses han escollit instal·lar-se físicament a la ciutat. De totes aquestes, el 22@ n’acull el 46%”, va detallar Bardají.

La diversitat també és un fet destacable; l’estudi que va presentar Bardají demostra que un 30% dels treballadors dels hubs tecnològics són dones, que es troben tant en posicions bàsiques com directives. També hi podem trobar, de mitjana, 18 nacionalitats diferents per hub. “Això enriqueix molt l’ecosistema, perquè aporta formes diferents de treballar i una gran multiculturalitat”, va explicar Bardají. 

Durant l’acte es va fer palesa la relació entre el 22@Network i els hubs tecnològics a la ciutat, però sobretot al districte, i la necessitat de seguir potenciant-la per aconseguir el seu fi comú: que Barcelona continuï erigint-se en un pol d’innovació i desenvolupament tecnològic i com un referent global en el camp de la digitalització. El 22@ i els hubs que actualment hi operen han generat un ecosistema pròsper, on la creativitat, el talent i la tecnologia convergeixen per impulsar el progrés econòmic i social. 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies