Subscriu-te a la newsletter


El 22@NETWORK BCN DEBAT SOBRE LA NECESSITAT D'INCORPORAR MECANISMES D'INTERVENCIÓ HUMANA PER AL DESPLEGAMENT DE LA REVOLUCIÓ TECNOLÒGICA

Catherine Antheunissens,

La discussió ha tingut lloc en el marc de la celebració de la 162ª edició del 22@Breakfast, que ha comptat amb la participació de Digital Future Society de Mobile World Capital Barcelona i SEIDOR

Barcelona, 28 d'abril de 2022 – Humanisme tecnològic és el concepte sobre el qual s'ha debatut al 22@Breakfast, un debat en el qual han participat Cristina Colom, directora de Digital Future Society, un programa del Mobile World Capital Barcelona, i Iván González, director de màrqueting, comunicació i sostenibilitat a SEIDOR, a qui l'associació 22@Network BCN ha reiterat el seu agraïment per la seva fructuosa participació en la discussió. 

Enric Urreta, president del 22@Network BCN, ha donat la benvinguda a aquest acte, celebrat a l’edifici CINC, destacant la importància de debatre sobre l'humanisme tecnològic en el districte de la innovació 22@ i a la ciutat de Barcelona, on existeixen les empreses i els talents per a convertir-se en referent en aquest camp. Per aquest motiu, el president del 22@Network BCN, ha defensat que des de l'associació es considera un debat essencial per al correcte desenvolupament social i econòmic del districte de la innovació 22@, afirmant que la revolució tecnològica ja ha començat i que s'han de plantejar maneres en què dur-se a terme i consolidar-se per a prevenir i corregir aquells elements que puguin posar en perill la sostenibilitat econòmica i social del districte 22@. En aquest sentit, des del 22@Netowork BCN s'ha defensat que la visió de l'associació és que la tecnologia estigui al servei de les persones, s'adapti a la ciutadania i es constitueixi com un dret i no una obligació.

Cristina Colom ha obert el debat destacant la necessitat d’entendre que ens trobem en un moment d’emergència digital relacionada amb la transformació, la implantació i les disrupcions relatives a les tecnològiques, fenòmens actuals que involucren riscos, dilemes i desigualtats. En aquest sentit, Colom ha remarcat com els avenços tecnològics sempre van per davant de la legislació, motiu pel qual és necessari connectar als usuaris amb l’agenda política envers les necessitats tecnològiques adoptant mesures que permetin suavitzar la situació d’exclusió i desigualtat que comporta la transformació digital. D’acord amb aquesta emergència digital, la directora de Digital Future Society ha definit l’humanisme tecnològic com aquella perspectiva que posa la tecnologia al servei de les persones, prioritzant-les i situant-les al centre tenint en compte la diversitat existent en les societats. De fet, aquesta és la tasca del programa que dirigeix, això no obstant, sense oblidar la necessitat del treball conjunt entre administracions i empreses, sobretot en matèria de formació, col·laboració i ètica en la implementació de les tecnologies, per superar les bretxes digitals existents. Aquestes, ha explicat Colom, fan referència a les barreres d'accés, ús i accessibilitat des d’una perspectiva interseccional, entre les quals ha destacat sobretot el rol del gènere, l’edat o la discapacitat. Per concloure la seva intervenció, Colom ha ressaltat com, a Espanya, una de les bretxes digitals més importants a superar és la de petites i mitjanes empreses i autònoms, entre els quals només un 14% de les PIMEs declaraven, abans de la pandèmia, comptava amb el desplegament d’estratègies digitals per als seus negocis. 

Iván González ha intervingut a continuació en representació de SEIDOR, l’empresa a qui l’associació 22@Network BCN ha reconegut com a empresa innovadora del mes del districte 22@. Aquesta menció sorgeix de l’aposta de SEIDOR per l’humanisme tecnològic com a peça clau de la seva estratègia. González ha puntualitzat com, en aquest sentit, si bé la tecnologia ens dona les eines, és responsabilitat de les persones fer-ne un bon ús d’elles i que, per tant, es tracta d’una qüestió política i ètica. És d'acord amb aquesta idea essencial que es constitueix el propòsit empresarial de SEIDOR, que s’orienta a humanitzar el món a través de la tecnologia, oferint al mercat només allò que tingui un impacte positiu en la societat, tenint en compte la diversitat i treballant sobretot, des de l’eix de la col·laboració. Finalment, González ha volgut destacar el compromís de SEIDOR amb els drets humans, la societat, el medi ambient, i l'ètica empresarial mitjançant el treball en col·laboració amb entitats de caràcter empresarial, públic i social. 

Aquesta edició del 22@Breakfast dona continuïtat a la voluntat de l’associació de que aquest esdeveniment  perduri com un esdeveniment clau per a la divulgació d’idees relatives a les tendències pròpies del procés de canvi tecnològic, social i empresarial, mitjançant el debat per l'acció davant les oportunitats de creixement econòmic, especialment vinculades a les noves tecnologies.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies