Els videojocs i els esports electrònics es consoliden a la capital catalana: el 22@ es convertirà en el centre més gran del sud d’Europa dels eSports. Aquest fet ha estat possible amb l’ampliació del projecte del Barcelona International Gaming Center (BIG C Barcelona), un centre d’alt rendiment en l’àmbit de l’entreteniment digital, que engrandirà les seves instal·lacions fins a un espai de més de 7.000 metres quadrats de superfície.
El projecte, que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, de l’Ajuntament de Barcelona des de la direcció de Promoció de Ciutat, i amb el suport de Barcelona Activa, s’inaugurarà durant el mes de juny amb l’objectiu de situar-se com el centre d’alt rendiment de referència en l’àmbit dels videojocs a Europa. Disposarà d’espais dedicats a la competició i altres equipaments esportius centrats en l’entrenament i el descans dirigits als professionals d’aquest àmbit, incloent-hi els jugadors, però també àrbitres, fisioterapeutes o entrenadors.
El BIG C Barcelona tindrà l'objectiu de situar-se com el centre d’alt rendiment de referència en l’àmbit dels videojocs a Europa
"Aquest centre aporta una infraestructura que pot competir amb les que ja existeixen ara a Europa del Nord, principalment a Polònia i Alemanya", explica a VIA Empresa Jean-Sébastien Ventura, fundador i CEO de BIG C, qui ha detallat que serà possible "competir al seu nivell i posar la capital catalana al mapa mundial dels eSports, acollint els millors equips del món i aportant a la ciutat un espai educatiu i cultural del videojoc".
“Aquest projecte és un nou exemple d’èxit que situa Catalunya i Barcelona en particular com un hub de primer nivell en l’àmbit dels videojocs i de l’entreteniment digital, un sector que ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys i que, ben segur, continuarà desenvolupant-se en el futur”, ha apuntat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, qui ha considerat que "es tracta d’una indústria amb un elevat potencial per a l’atracció de talent qualificat i que combina a la perfecció elements clau de la nostra economia, com són la tecnologia, la innovació i la creativitat, que resulten tractors per a la resta del nostre teixit empresarial”.
Ventura assegura que “els videojocs són una de les indústries més potents del món, motor de transformació econòmica” i que, amb aquest projecte d’ampliació, “Barcelona ara sí que disposarà d’un centre d’atenció internacional d’innovació i nous formats en una ubicació tan emblemàtica com el 22@". El fundador explica que un dels principals objectius consisteix a "desenvolupar l'àmbit educatiu tant dels més joves com dels adults" posant el focus en "detectar el talent de la indústria del videojoc".
El BIG C va obrir les portes a Barcelona l’any 2019, i els 1.900 metres quadrats que disposava estaven ideats per a un plató de gravació que es va acabar transformant en el projecte actual. "Les nostres instal·lacions han arribat al seu límit i aquest nou espai és ideal per desenvolupar aquesta activitat", apunta Ventura.
Segons l'estudi d’ACCIÓ titulat Els videojocs a Catalunya, el nostre territori és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs. En concret, Catalunya ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Els principals països inversors en aquest període (2017-2021) han estat els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud.
Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs
El projecte de BIG C se suma a inversions publicades recentment per part d’empreses estrangeres del sector dels videojocs, com ara la suïssa FunPlus, la danesa IO Interactive o la finesa Rovio.
D’aquesta manera, Catalunya ha atret el 12,2% de la inversió estrangera destinada a tota la Unió Europea aquest quinquenni, i se situa com la primera regió de la UE tant per nombre de projectes com per volum d’inversió en el sector dels videojocs, per davant de la regió d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia i les regions de Bordeus i París, de França. Al mateix temps, Catalunya és la segona regió de la UE pel que fa al nombre de llocs de treball creats amb aquests projectes d’inversió estrangera.
Notícia Via Empresa: Barcelona estrena el centre d'eSports més gran del sud d'Europa (viaempresa.cat)
Powered by Timtul - Copyright 2023
Comentaris