Subscriu-te a la newsletter


SEAT i la UPF creen un programa conjunt de doctorat industrial

Secretaria Comunicació,


SEAT i la UPF han signat un conveni marc de col·laboració, amb la voluntat d’establir i desenvolupar diversos projectes de recerca i de doctorat industrial, enfocats en els àmbits de les tecnologies de la informació i les comunicacions i l’economia.

El conveni, que pretén millorar els objectius en les àrees de la recerca, la formació i el progrés tecnològic d’ambdues entitats, ha estat signat el 14 de juny, al migdia, al Rectorat de la Universitat, per Jaume  Casals, rector de la UPF, i Xavier  Ros, vicepresident de Recursos Humans de SEAT.

En el decurs de l’acte de signatura, Jaume Casals ha afirmat que “amb aquest acord la UPF demostra que vol viure una relació més viva i interactiva amb el seu entorn tant local com mundial. Volem contribuir a la millora constant del teixit productiu, i que aquest ajudi a finançar la Universitat a través de la preparació de professionals amb una formació científica molt alta”.

De la seva banda, Xavier Ros ha destacat que “La innovació i la investigació són essencials per al futur de SEAT. Des de la companyia apostem per l’atracció i la retenció del talent i aquest nou vincle amb la UPF és un pas endavant per oferir a joves científics l’oportunitat d’investigar dins la nostra companyia”.

Han estat presents a l’acte de signatura, per part de la UPF, Miquel  Oliver, director del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC); Elena Ramalhinho, professora del Departament d’Economia i Empresa; Davinia Hernández-Leo, docent del DTIC, i Pau Fernández, responsable de Fundraising institucional. Per part de SEAT, hi han assistit Mª Esther  Fernandez Llambrich, responsable de Programes i Personalmarketing i Silvia Roca, responsable de Programes “New Generation”.

El pla contempla inicialment dos projectes de doctorat industrial (ampliables en un futur), d’una durada  de tres anys, vinculats al programa de Doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF. La professora Helena Ramalhinho serà la directora d’una de les dues tesis, centrada en l’anàlisi de dades i la planificació logística; i Davinia Hernández-Leo dirigirà la segona, enfocada en l’àmbit de les tecnologies per a l’aprenentatge integrat en el lloc de treball.

Convenis específics per concretar cadascun dels doctorats  industrials

Els projectes de recerca i de doctorat industrial fruit d’aquesta col·laboració es formalitzaran individualment mitjançant convenis específics entre ambdues entitats, en què es concretaran aspectes com ara el procés de selecció del candidat, els directors, finançament i durada del projecte, el tipus de contracte del doctorand i les tasques que farà, entre d’altres.

SEAT, que té la voluntat de desenvolupar línies de recerca relacionades amb l’automoció, contractarà estudiants de doctorat de la Universitat, que seran seleccionats conjuntament entre la multinacional i el director de tesi.

Els estudiants de la UPF, a través de l’empresa automobilística, tindran l’oportunitat de participar en un projecte d’R+D+I estratègic, que generarà un alt valor afegit al seu currículum. Així mateix, en aquest marc, l’estudiant podrà tirar endavant la seva formació investigadora, en col·laboració amb la Universitat, una tasca que es materialitzarà en l’elaboració d’una tesi doctoral.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies