Subscriu-te a la newsletter


LA COMISSIÓ INNOVACIÓ I INDÚSTRIA 4.0. REPASSA QUINES SERAN LES PRINCIPALS TENDÈNCIES TECNOLÒGIES DEL 2024

Catherine Antheunissens,

la Comissió d'Innovació i Indústria 4.0, presidida per Antoni Paz,  es va reunir el passat 11 d'abril a les oficines d'Inetum per culminar el cicle de tecnologies emergents de l'any 2024. 

En aquesta ocasió vam comptar amb la participació de Susana Prado García, Directora General d'Inetum Catalunya i Alexander Phimister, Responsable d'Ecosistemes i de Lab3040 a Cambra de Barcelona.

Durant la jornada, per la seva part, Susana Prado García va explicar com des de Inetum tenen molt clara la seva cultura corporativa innovadora i que els cal tenir sempre la innovació en l'ADN de tots els seus projectes, és a dir un model innovador orientat a la cerca de valor contínu pels seus clients. Susana, va afegir quina metodologia segueixen per poder mantenir aquest model: 

  • Cultura:  impulsant la innovació des de la direcció
  •  Estructurant i recollint idees: observant les tendències tecnològiques globals i aplicant-les a la realitat dels nostres clients i els seus negocis
  • Establint col·laboracions i aliances amb universitats, centres tecnològics i clústers.

A més, ha explicat que actualment les tecnologies més demandades pels seus clients son sobretot aplicar la IA a les operacions i la part de visió per computador, ja que tot el que és indústria 4.0. i 5.0. és molt demandada per la reducció de costos i augment de seguretat. 

Per altra banda, Alexander Phimister, va explicar quines són les 5 tecnologies més vinculades en el món corporatiu del 2022-2026: 

- El 5g i connectivitat ultraràpida

- L'avanç en la computació quàntica

- L'auge de la realitat virtual i la realitat augmentada

- La major adaptació de la robòtica

- El desenvolupament de la IA & Machine learning

Finalment, es va culminar la sessió amb un networking entre els membres de la comissió. 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies