Subscriu-te a la newsletter


II Jornades CTecno 2020

Secretaria Comunicació,


Creix la col·laboració entre universitats i empreses entorn el talent tecnològic

L’educació i la gestió del talent tecnològic, centre del debat #TIC4Talent.

El passat dimarts 7 de juny va tenir lloc la segona edició de les Jornades CTecno 2020. Sota el títol #TI4Talent, l’acte va celebrar-se de 9h a 15h a l’Auditori Imagina-Mediapro. La segona edició de les Jornades, patrocinada per CaixaBank, va estar enfocada en la gestió i recerca del talent en el sector, i va comptar amb les conferències i ponències d’experts de primer nivell. En total, l’esdeveniment va congregar gairebé 200 professionals d’empreses tecnològiques així com de sectors afins i d’institucions acadèmiques.

Jordi William Carnes, President del CTecno, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida. En el seu discurs, va recordar la importància d’aquest punt de trobada per reflexionar sobre un dels reptes del Baròmetre del sector tecnològic 2015, el talent. El President va aprofitar per comunicar que el proper 14 de juliol es presentarà la 8ª edició del Baròmetre.

Mariona Sanz, Directora d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ, va participar també a la benvinguda de l’acte. Sanz va destacar que “el 54% de les empreses catalanes són innovadores i gasten més R+D en Big Data”.

Amb la transformació digital com a tema central, i sota el títol “Qüestions econòmiques de l’era digital”, la primera conferència va ser a càrrec d’Oriol Aspachs, Director de Macroeconomia de l’Àrea de Planificació Estratègica i Estudis a CaixaBank. Aspachs va evidenciar que la revolució digital és un fet i que el seu efecte és transversal tot i que “en les revolucions tecnològiques els beneficis no arriben d’immediat”. El director de CaixaBank va argumentar que avui en dia gairebé cap sector viu al marge de les noves tecnologies, ja que “en la revolució digital l’oferta és infinita i podem fer molt més amb molt menys”, va dir.

Victor Küppers, emprenedor i Soci de Küppers & Co, va ser l’encarregat de la conferència “Motivació i gestió del canvi”. El conferenciant va oferir dosis d’optimisme i estímuls d’alegria en una xerrada fonamentada en la psicologia positiva. La conferència va centrar-se en temes com l’actitud, l’alegria i el valor professional. “El valor professional és la suma dels coneixements més les habilitats multiplicat per l’actitud, és a dir, l’actitud és el que marca la diferència”, va sentenciar Küppers.

Després de l’esmorzar va tenir lloc la taula rodona “Els CIOs i la recerca del talent”, moderada per Genís Roca, President de Roca Salvatalla. Entre els ponents es va examinar i debatre quin tipus de perfils tecnològics necessiten les empreses, on es busca el talent, la gestió de la seva captació, la fidelització en les empreses i la dificultat per trobar el talent. “Les universitats no treuen professionals preparats per treballar a les nostres empreses”, va assegurar Francesc Muñoz, CIO a Cuatrecasas. Per altra banda, Xavier Sueiras, CIO de Grifols, va dir “que la gent no se’n va del treball per la feina, marxa fugint del seu jefe”.

El darrer track, “Educació i talent”, moderat per Jordi Serrano, Soci i Director de Future4Work, va reflexionar entorn l’evolució de la carrera professional, les noves tendències educatives i com col•laborar entre sector públic i empreses. Els ponents també van debatre entorn l’educació positiva transversal feta amb la voluntat de sumar esforços per potenciar el talent. Segons Ferran Marquès, Director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona de la UPC, “estem en el moment més actiu de col·laboració entre universitat i empresa a Catalunya”. En l’àmbit del sector públic, “la rigidesa estructural de l’administració pública dificulta la seva gestió de talent”, va sentenciar Joan Carles García, Delegat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació de la Diputació de Barcelona.

L’Il·lm. Sr. Agustí Colom, Regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, va ser l’encarregat de la cloenda de la segona edició de les Jornades CTecno 2020. Colom va destacar tota la feina que des de l’Ajuntament de Barcelona i des de Barcelona Activa s’està fent per fomentar l’ocupació i va recordar la importància de les noves tecnologies per al desenvolupament professional. El regidor va estar acompanyat per Jordi William Carnes, qui va agrair l’assistència a tots els ponents, assistents i col·laboradors.



Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies