Subscriu-te a la newsletter


Unión de Mutua aplica la tecnologia 3D per a les fractures òssies i lesions musculars

Secretaria Tècnica,


Unión de Mutuas ha començat a utilitzar la impressió tridimensional per a crear fèrules que immobilitzen i rehabiliten els ossos trencats i les lesions musculars. D'aquesta forma, amb la incorporació de la tecnologia 3D, la mútua avança en el tractament dels traumatismes, incrementant l'èxit en la recuperació, la qualitat de vida i la seguretat del pacient. 

Entre les avantatges que té, la tecnologia 3D permet saber amb una major fiabilitat el tipus i l'abast de la lesió i possibilita la impressió a mida de la fèrula, altament personalitzada i adaptada a la lesió del pacient. 

El procés d'impressió s'inicia en l'Àrea d'Imatge d'Unión de Mutuas, on es captura, mitjançant un escànner 3D, la imatge exacte de l'extremitat o part del cos del pacient. Després, un software exclusiu genera el disseny a mida de la fèrula, que s'envia a la impressora tridimensional que imprimeix directament la peça. 

Aquestes fèrules, a més d'immobilitzar el membre fracturat, també compleixen amb la funció de rehabilitació. A més, mitjançant una aplicació instal·lada l'smartphone del pacient, el metge dirigeix el tractament i fa seguiment dels exercicis de rehabilitació. També es pot accedir a l'anàlisi del progrés, demanar hora online i altres. 

Les fèrules impreses en tres dimensions són molt més lleugeres que les escaioles tradicionals, a més de ser transpirables, i faciliten al metge la supervisió del pacient.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies