BARCELONA ACTIVA INAUGURA INNOBA

per Secretaria Tècnica,


Avui s’ha inaugurat innoBA, el nou centre de referència per a la innovació socioeconòmica de Barcelona Activa, que acollirà i acompanyarà projectes empresarials amb impacte social representatius del canvi en la cultura de la emprenedoria a la ciutat. El nou centre respon a l’estratègia municipal de donar suport a una economia plural i dotar d’eines i recursos a l’economia social i solidària, que representa al voltant d’un 7% del PIB, amb la voluntat que guanyi importància en els propers anys per l’impacte que aquests projectes tenen en la ciutadania.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que innoBA és un equipament que respon a una aposta estratègica de ciutat, la d’impulsar l’economia social i solidària, amb un pressupost de 16 milions d’euros aquets mandat, i que acompanya el ric teixit autorganitzat de cooperativisme i economia social que existeix i que no para de créixer en sectors tan diversos com les finances, alimentació, turisme, energia, aigua, arquitectura, etc.

 “Fa molts anys que la ciutadania ve constatant la crisi d’un model econòmic global, neoliberal que ha generat desigualat, precarietat, incertesa, mal repartiment de la riquesa i un problema de supervivència i sostenibilitat del planeta”, ha assegurat Ada Colau. “Davant aquesta economia especulativa, precaritzadora, que genera desigualtat i injustícia, hem de fer el màxim per respondre a la demanda ciutadana de generar un model econòmic més just, que lluiti contra la desigualtat, eviti la precarietat i promogui la sostenibilitat de les iniciatives, que humanitzi l’economia i posi les persones al centre”, ha dit.

innoBA promourà activitats, programes i serveis que atrauran, potenciaran i alhora sensibilitzaran la ciutadania, les empreses i organitzacions sobre les formes d’innovació que incentiven l’economia social. Prèviament a la inauguració d’aquest espai de referència, l’alcaldessa i el primer tinent han mantingut una trobada de treball amb entitats diverses de l’àmbit de l’Economia Social i Solidaria per compartir les polítiques municipals en aquest àmbit i els reptes futurs.

L’objectiu d’aquest nou centre és que els projectes socioempresarials es consolidin, enforteixin les seves xarxes i l’ecosistema, per tal que puguin combinar el la viabilitat econòmica amb pràctiques i valors d’economia social. El nou centre es troba a Can Jaumandreu, al districte de Sant Martí, en l’àrea del 22@, envoltada d’empreses de nova generació, ‘makers’, tallers d’espai compartit i col·laboratiu i agents del canvi.

Des d’avui, innoBA esdevindrà la porta d’entrada de qualsevol ciutadà o ciutadana per descobrir tot el que ofereix l’economia social i solidària, i serà un punt en contínua ebullició amb actes i esdeveniments, perquè té vocació d’obertura i de treball en xarxa. Permetrà consolidar noves idees de negoci, fer créixer les empreses incubades en un entorn col·laboratiu, facilitant tots aquells recursos que siguin necessaris.

Comptarà amb un servei de landing per projectes empresarials amb impacte social o vocació transformadora, també acollirà espais de promoció de l’intercanvi amb altres països, i facilitarà que empreses barcelonines puguin desplaçar-se a explorar altres realitats i mercats, establir noves aliances i metodologies. Per tant, serà un node connector amb altres experiències i projectes que aposten per la innovació socioeconòmica arreu que ja s’ha començat a articular a través del projecte CITIES (aliança de Barcelona per la transferència de polítiques de promoció d'ESS amb Montreal i Seul). Per tot això, innoBA serà també un referent internacional.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte