Subscriu-te a la newsletter


Nou edifici de recerca del Recinte Hospitalari de Sant Pau dissenyat i construït per PICHarchitects i 2BMFG Arquitectes

Secretaria Comunicació,


Recentment ha estat inaugurat un nou edifici en el recinte modernista de l’hospital de Sant Pau i els equips d'arquitectes responsables del projecte de disseny i construcció d’aquest nou edifici de recerca de l'Hospital de Sant Pau, PICHarchitects Pich-Aguilera i 2BMFG Arquitectes, van presentar la singular infraestructura amb la intervenció de

Felip Pich-Aguilera, arquitecte soci fundador de PICHarchitects Pich-Aguilera; Jordi París, arquitecte soci de PICHarchitects Pich-Aguilera i Carles Gelpi, arquitecte soci de 2BMFG Arquitectes.

Al mateix temps, una representació de l'Hospital i de la Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau encapçalada pel Dr. Jaime Kulisevsky, director científic de l'Institut de Recerca de Sant Pau i Agustí Grau, director de l'àrea d'Infraestructures, Obres i Serveis de la Fundació Privada de l'Hospital de la Sant Cruz i Sant Pau, van informar sobre les millores que aquesta nova infraestructura aportarà als investigadors des de la seva visió clínica i científica.

 

INFORME DELS EQUIPS DELS EQUIPS  D'ARQUITECTURA DE PICHARQUITECTES I 2BMFG ARQUITECTES 

El nou Institut de Recerca de Sant Pau és un edifici on la recerca s'ha incorporat a tots els processos de disseny arquitectònic i constructiu per aconseguir les màximes prestacions amb el mínim cost ambiental i econòmic i és fruit d'una col·laboració entre els despatxos de Barcelona PICHarchitects Pich-Aguilera i 2BMFG Arquitectes.

L'edifici, de 9.700m2, té dos soterranis, una planta baixa i 3 plantis pis, i se situa al carrer de Sant Quintí, entre la Casa de Convalescència i el nou hospital.

S'integra amb els edificis del recinte modernista a través d'una façana translúcida de ceràmica vermella que alhora provoca sorprenents esclats de color des de diversos punts de vista. Aquesta façana canvia d'aparença constantment al llarg de tot el dia, tant des de l'exterior com des de l'interior de l'edifici.

L'edifici incorpora els paràmetres contemporanis més exigents en sostenibilitat. És una infraestructura que garanteix l'eficàcia funcional, la màxima flexibilitat dels seus espais, i es basa en criteris d'economia circular que minimitzen el seu impacte material. Ha obtingut el màxim estalvi energètic, amb una certificació energètica A, i el mínim impacte ambiental, amb la tramitació de la certificació ambiental Llegiu Platinum.

És un edifici que s'integra en el recinte històric d'un màxim valor patrimonial a través d'una arquitectura clarament contemporània en clau de futur.

Destaca una pell ceràmica, tecnològica i amb una perforació contínua de la mateixa gamma cromàtica que els pavellons històrics de l'hospital modernista.

S'han estudiat acuradament els fluxos de relació entre usos, es projecta per escurçar els recorreguts més freqüents, segregar aquells incompatibles i aportar espais d'interrelació amplis, ben il·luminats, que permetin les trobades entre els diferents equips de treball.

62% D'ESTALVI DE ENERGIA

La proposta ha estat concebuda per aconseguir la màxima eficiència energètica sense penalitzar costos, confort ni manteniment. S'han prioritzat les següents estratègies:

– Reducció d'energies i materials durant el procés constructiu, amb la priorització dels elements modulars i industrialitzats.

– Reducció de la demanda energètica mitjançant estratègies passives de disseny arquitectònic eficient.

– Reducció de consums gràcies a sistemes actius d'alta eficiència i sistemes de gestió avançats tant de clima, il·luminació i aigua, així com la producció integrada d'energia fotovoltaica.

Les estratègies de ressò eficiència permeten un estalvi del 62% de consum d'energia (kWh) respecte un edifici de referència de la mateixa tipologia que compleixi la normativa.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies