Subscriu-te a la newsletter


CRIDA ALS JOVES PERQUÈ OPTIN PER LA FORMACIÓ TÈCNICA

Secretaria Tècnica,

L'Escola Superior d'Informàtica EPITECH organitza una trobada per impulsar el talent digital, una indústria on la demanda supera a l'oferta.

Enmig d'una situació crítica quant a atur juvenil i a la fugida de cervells, el sector TIC de Catalunya ha decidit alçar la veu: en aquesta indústria no hi ha atur, hi ha més demanda que oferta i es podrien incorporar demà mateix al mercat laboral unes 250 persones. La informàtica ja no és "cosa de freakys", és una de les professions que més promoció, evolució, ingressos, opcions i diversitat laboral promet.

L'Escola Superior d'Informàtica EPITECH va decidir, la setmana passada, que era hora de fer una espècie de crida a les armes per impulsar el talent digital juvenil. Per això, aquesta institució que va néixer a França (on té més de 13 centres) i que ja disposa de filial a Barcelona, va organitzar una jornada amb aquesta idea com a paraigua, que va comptar amb representants de la Generalitat, de la xarxa 22@ i amb emprenedors i reclutadoresde talent tècnic.

"La clau del desenvolupament digital no és digital, és analògica, són les persones", va introduir el director de SmartCatalonia, iniciativa de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco. "Aquest és el principal actiu que tenim com a país, però també el principal repte".

El president de 22@Network, Xavier Monzó, va prendre el testimoni en la mateixa línia. "Al districte 22@ hi ha 8.000 empreses, 90.000 empleats i empleades i una de cada tres persones que treballa en el sector tecnològic està vinculada a les TIC", va exposar el mateix. "Hem de ser capaços d'estructurar noves formes d'atracció de talent, tenint presents quines són les oportunitats professionals que dóna aquest coneixement, que no és només de programador o programadora, perquè la tecnologia estarà al centre de qualsevol procés innovador".

Seguir llegint notícia a "El Mundo"

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies