LA UPF, PRIMERA UNIVERSITAT DE CATALUNYA QUE COL·LABORA AMB LA DIRECCIÓ GENERAL D'IGUALTAT

per Secretaria Tècnica,


UPF

La Universitat Pompeu Fabra i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Direcció General d’Igualtat, han signat un conveni en virtut del qual ambdues institucions col·laboraran per donar una resposta integral a les persones de la comunitat universitària de la UPF que hagin patit discriminació o violència per raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El conveni, que té una vigència de quatre anys (prorrogables per quatre anys més), té com a objectiu formalitzar la cooperació entre ambdues institucions i establir canals d’informació i coordinació entre elles; facilitar l’acompanyament i l’atenció especialitzada a les persones afectades en situacions de discriminació per orientació sexual o per identitat i expressió de gènere, i establir un circuit de derivació dels casos detectats a la UPF cap al Servei d’Atenció Integral Central de Barcelona (SAI).

En els casos que sorgeixin entre la comunitat universitària o que afectin a qualsevol dels seus membres, la UPF portarà a terme una primera atenció i valoració experta. De la seva banda, la Direcció General d’Igualtat atendrà les persones que li vinguin derivades per part de la Unitat d’Igualtat de la UPF i organitzarà formació per a les persones de la Universitat que ofereixin el servei.

L’acord contempla que ambdues institucions facilitin i participin en espais de reflexió i anàlisi sobre la discriminació per orientació sexual o per identitat i expressió de gènere, i sobre els reptes que presenta la seva eradicació en la nostra societat.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?