IReS impulsa la campanya “Busquem famílies especials”

per Secretaria Tècnica,

La Fundació IReS impulsa aquest mes de desembre una iniciativa per a trobar persones i famílies que vulguin adoptar un infant  amb necessitats especials.

La Fundació IReS desenvolupa, en qualitat d’Institució Col·laboradora d’Integració Familiar (ICIF), el Servei d’Adopció d’Infants  amb Necessitats Especials, en conveni amb l’Institut Català de  l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) des de l’any 1999.

A Catalunya, al llarg d’aquest temps,123 infants amb necessitats especials tutelats per la Generalitat han pogut ser adoptats per unes famílies que els han ofert un ambient familiar idoni per al seu desenvolupament físic i emocional.

Són infants a qui els cal una atenció més gran en alguns aspectes (mèdic, escolar, psicològic, etc.). En aquest sentit, un entorn familiar càlid els garanteix l’estabilitat necessària per al seu creixement i per millorar la seva qualitat de vida. Per això, es necessiten famílies especials que tinguin tant per donar com  el que rebran d’aquests nens i nenes.

Com són els infants?

– Infants a partir de 7 anys

– Grups de 2 germans (el gran a partir de 6 anys)

– Grups de 3 germans o més

– Discapacitat física greu

– Discapacitat psíquica

– Malaltia crònica

– Síndromes genètiques, incerteses en el desenvolupament

El Servei d’Adopcions d’Infants amb Necessitats Especials, en conveni amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció de la Generalitat de Catalunya, i amb més de 15 anys d’experiència, és l’encarregat de dur a terme l’estudi, la formació i el seguiment de les famílies que desitgen adoptar un infant amb necessitats especials.

L’equip de professionals que conformen el servei, s’encarrega de vetllar per a cada infant estigui en un nucli familiar estable, segur i que garanteixi el seu desenvolupament físic, psíquic i emocional.

Si ets tu una d’aquestes famílies, no dubtis en posar-te en contacte al telèfon 93 320 92 15 o al correu adopcions@fundacioires.org.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?