Subscriu-te a la newsletter


ENTREVISTA A XAVIER MONZÓ, 22@NETWORK

Secretaria Comunicació,

“No volem que el 22@ es converteixi en un polígon industrial”

El president de l'associació 22@Networkdestaca la importància de la zona com un dels principals actius de Barcelona i remarca que penjar-li l'etiqueta de tecnològic al 22@ és quedar-se curt. 

Xavier Monzó presideix, des de fa poc més d'un any, l'Associació d'empreses i Institucions 22@Network, un càrrec que compagina amb la direcció del Grup ICA, empresa a la qual va accedir en 2006. Llicenciat en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona i amb formació en l'àmbit empresarial, Monzó va ocupar la presidència de la comissió d'innovació del 22@Network entre 2010 i 2012 i del Clúster Digital de Catalunya. El directiu considera que la zona del 22@ està vivint un moment àlgid amb l'entrada de nombroses empreses com Amazon, King o Cisco, i destaca d'aquest que és un model sistèmic “concebut com una ciutat compacta”.


Pregunta: Quin atractiu té la zona del 22@ per a les empreses del sector tecnològic?

Resposta: Existeixen tres factors, cadascun amb diferents graus d'importància. D'una banda està l'urbanisme, les empreses tenen una infraestructura d'oficines que els convida a venir. També existeix el model de districte innovador: el 22@ va ser reconegut com el primer districte innovador del món en els 2000. I, finalment, és un model sistèmic. Va ser concebut com una ciutat compacta, des de l'urbanisme fins a l'activitat econòmica que anava a desenvolupar-se. Una ciutat multi-ús on la gent viu i treballa. Existeix un ecosistema que brinda la possibilitat de tenir un context relacional on un negoci pot explorar nous models i interactuar amb el seu entorn. Això, al costat del fet que cada vegada es busquen més districtes innovadors, atreu a molta gent.

P.: Qui van ser els agents que van impulsar el 22@?

R.: Les universitats, les empreses, l'Ajuntament… Va haver-hi un conjunt de diàlegs per aconseguir una massa crítica pertanyent a diferents sectors. Barcelona Activa va arribar fa vint-i-cinc anys, van venir les grans tecnològiques i va haver-hi una aposta forta, tant per part de l'Administració com per part de les pròpies universitats.

P.: El 22@, a més d'empreses tecnològiques, també està atraient a companyia d'altres sectors…


R.: Resumir el districte 22@ com a tecnològic no és suficient. És un districte cultural, té un clúster media en l'àmbit de la comunicació molt potent. Està RBA, va venir Cuatrecasas…. El que sí s'està veient és que el 22@ és un vector de la tecnologia.

Seguir llegint entrevista a Kippel01

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies