Subscriu-te a la newsletter


EL CONSELLER JORDI PUIGNERÓ VISITA 22@NETWORK

Secretaria Tècnica,

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, acompanyat per la directora general de Modernització i Innovació, Ester Manzano i pel Director Estratègic de Smart Catalonia, Dani Marco, han visitat el districte de la innovació 22@ exercint d'amfitrions els membres de la junta directiva 22@network bcn amb el seu president, Xavier Monzó, al capdavant de la representació de l'Associació de les empreses, Institucions i organitzacions del 22@.

El recorregut s'ha iniciat en la seu de Cuatrecasas - membre de l'Associació que va traslladar les seves oficines des de Passeig de Gràcia al 22@-  on el Conseller ha visitat les instal·lacions acompanyat pel director de l'oficina de Cuatrecasas a Barcelona, Hector Bros i a continuació s'ha reunit amb la directiva de 22@network, que al costat del seu president ha estat representada per: Enric Urreta, vicepresident; Isabel Ordoyo, Secretaria de la JD; Yolanda Triviño, vocal JD i presidenta Comissió Talent; Modesto González, vocal JD; Javier Bernades, president comissió Urbanisme i Territori; i Antoni Oliva, Director Executiu.

En el transcurs de la trobada, el president Xavier Monzó ha traçat una ràpida recreació sobre passat, present i futur del 22@ com “per què és un referent al Món  que està atraient la majoria de les inversions d’empreses digitals i  tecnològiques a Catalunya i Barcelona i quins reptes té per davant”. També s'ha referit a l’associació 22@network bcn com a “braç articulador de l’ecosistema: de les relacions entre les empreses,  les universitats, les startups i la ciutadania” . I en la mateixa línia ha presentat i proposat diverses iniciatives per a “el rol del districte de la innovació dins de la política SmartCat de  la Conselleria o la potencialitat  que tindria el districte com instrument per a les polítiques en una societat  digital”.


Després de la reunió de situació, la comitiva s'ha traslladat a la Universitat Pompeu Fabra i a la mateixa plaça Gutemberg del Campus de Poblenou, Enric Peig, director de l'Escola d'Enginyeria de la UPF i membre de la junta directiva de 22@network, ha ofert un breu resum de la gran dimensió que ha aconseguit la creació de talent en el 22@ i ha valorat que “al 22@ hi ha set universitats (cinc catalanes i dues estrangeres: UPC,  UPF, UB, UOC, BAU/UVic, Epitech i RMIT”.   A més  de 15 centres d'ensenyament no reglat en l'àmbit tecnològic: code-academies, FX  Animation, Netmind... i de dos centres tecnològics con Eurecat i Leitat” I ha conclòs amb que “en total son més  15000 estudiants els que cada dia en donen cita al districte”.

A continuació s’han visitat les instal·lacions de l’empresa estatunidenca Wework, recentment instal·lada en el districte, dedicada a l'oferta d’espais de treball compartit/coworking, on té plans per superar una oferta de més de 20.000 m2, al llarg del 2019.  El director Maxime Besson y la gerent de Wework a Barcelona, Maria Baños, han destacat ”l'acceptació i forta demanda de les noves formes i escenaris de  treball de la societat digital” després d'inaugurar i completar les places en els seus dos primers edificis, quan ja preparen l'obertura d'un tercer i han concretat que “el 60 per cent de les  empreses i emprenedors que completen les nostres  instal·lacions són de procedència  estrangera".

I en el propi edifici de Wework, la comitiva va ser rebuda per Roberto Gili, fundador de la Ubiqum Code Academy, empresa de formació allotjada en el propi edifici i dedicada a impartir des de les “noves forma d'estudi en la societat  digital i a apropar a les empreses, professionals capacitats per donar resposta  a les necessitats de perfils digitals i tecnològics , que manquen a Catalunya i  a tota Europa”

En el seu comiat, el conseller ha conclòs afirmant que “Catalunya és avui hub digital  de referència mundial. En aquest sentit, el 22@ és un element cabdal perquè  Barcelona sigui la catedral europea de generació de talent. Ha de treballar per  teixir complicitats i fer aliances amb d’altres associacions empresarials.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies