Subscriu-te a la newsletter


EL 22@ INCORPORARÀ OFICINES PER A 25.000 EMPLEATS

Secretaria Comunicació,

  • Els projectes previstos per al barri sumen més de 250.000 metres quadrats fins al 2021.

  • Només entre el 2018 i el 2019 s'incorporaran més de 100.000 nous metres, la majoria prellogats.


Max Jiménez Botías /

No són dades recents, es remunten al 2015: el nombre de persones que tenen la seva taula de treball al 22@ són 93.000 treballadors. Desenvolupen la seva funció per a empreses, principalment tecnològiques, que facturen 10.300 milions d'euros durant aquest any. La xifra és considerable, però el seu creixement es veu limitat per la lenta evolució de l'oferta d'oficines que ha tingut el districte.

Una situació que sembla que pot canviar a mitjà termini si es compleixen les previsions que té l'Associació 22@ Network, que treballa per al desenvolupament d'aquest barri. Les previsions amb què treballa en l'actualitat apunten que en els pròxims tres anys -fins al 2021- s'incorporaran uns 250.000 metres quadrats d'oficines. Això implica la suma d'uns 25.000 llocs de treball més a aquest entorn. "La ràtio amb la qual treballem és que cada 10 metres quadrats d'oficines equivalen a un lloc de treball nou", explica Javier Bernades, president de la Comissió d'Urbanisme de l'Associació.

Des que la recuperació immobiliària es va iniciar el 2013, el 22@ ha construït molt per sota de les necessitats de la demanda. Però pràcticament tot el que està en fase de desenvolupament ja està prellogat. Davant la falta de producte les empreses es veuen obligades a llogar amb antelació. Qualsevol projecte de rehabilitació o construcció en procés d'execució té inquilí en aquest moment. En aquest lot s'inclouen diversos projectes ja coneguts. La seu de HP a Barcelona, que es desenvolupa a Tànger 66 per mitjà d'un procés de rehabilitació d'un edifici industrial que s'entregarà en els pròxims mesos, és un dels més coneguts. Amazon serà l'inquilí d'un dels edificis del complex de Luxa, que Castellví va vendre a Catalana Occident. Un altre dels immobles l'ocuparà l'empresa de coworking Wework. I juntament amb aquests dos, Míster Traster, l'empresa de trasters d'Álvaro Juncadellas, ocuparà un nou edifici. Schibsted Spain (propietària dels portals Vibbo, InfoJobs, Fotocasa, Habitaclia, Coches.net, Motos.net i Milanuncios) instal·la el seu hub barceloní al 22@ des d'on opera Schibsted Product & Technology i es lideren totes les operacions internacionals. Activision Blizzard, especialitzada en videojocs i propietària de Candy Crush també espera instal·lar-se al 22@.

Seguir llegint notícia a El Periódico 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies