Subscriu-te a la newsletter


Aquapioneers en col·laboració amb el IAAC I Fab Lab Barcelona llança una campanya de crowdfunding per a fomentar l’agricultura urbana sostenible

Secretaria Comunicació,


Aquapioneers és un projecte sorgit al laboratori Green FabLab de l'IAAC que pretén impulsar el creixent moviment d’agricultura urbana de Barcelona a través d’un procés innovador anomenat Aquaponia. El seu primer invent, el kit Ecosistema Aquapioneers, combina de forma elegant un aquari i un petit hort sense terra per a cultiva saboroses herbes i hortalisses durant tot l’any.

L'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) juntament amb el FabLab Barcelona i la plataforma de micromecenatge Ulule llancen  la campanya de finançament participatiu per al projecte Aquapioneers, una iniciativa impulsada pel Green FabLab de l'IAAC que pretén revolucionar la agricultura urbana i fomentar l'autosuficiència alimentària a les ciutats mitjançant kits basats en sistemes d’aquaponia.

L’Aquaponia és una tècnica d'agricultura urbana i sostenible pensada per a les ciutats basada en la simbiosi de peixos i plantes. Mitjançant l'ús d'aquaris, els peixos fertilitzen els vegetals d'un petits hort amb els seus residus permetent als usuaris conrear hortalisses o espècies sense necessitat d'utilitzar terra. Les plantes fan servir els nutrients de l'aquari per créixer i al seu torn també ajuden a netejar les peixeres, tancant així un circuit sostenible d'agricultura urbana.

Aquapioneers està fabricat digitalment amb les màquines del FabLab Barcelona i es diferencia de la resta de sistemes d’aquaponia perquè es tracta d'una iniciativa de codi obert (open source), en què les instruccions es poden compartir amb qualsevol taller de fabricació digital de la xarxa FabLab. Aquesta iniciativa té per objectiu donar poder als ciutadans a què es puguin produir el seu propi menjar de forma sostenible reduint el consum d'aigua fins a un 90% en comparació amb un hort tradicional amb tan sols un kit que pot ubicar-se al balcó de casa teva.


Més sobre Aquapioneers

http://aquapioneers.io

facebook.com/aquapioneers

twitter.com/aquapioneers

#Aquapioneers

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies