22@Update Breakfast del mes de gener: “La unió del tramvia per la Diagonal connectaria Francesc Macià i Glòries en 15 minuts”

per Secretaria Tècnica,

  • “La unió del tramvia per la Diagonal connectaria Francesc Macià i Glòries en 15 minuts” ha assegurat Pere Macias, director de l'estratègia per a la connexió del tramvia de l'Ajuntament de Barcelona
  • Xavier Binefa, professor de la UPF, ha presentat l'Enquesta de Mobilitat 22@ que conclou que “un 33% dels treballadors del districte 22@ es beneficiarien de la unió del tramvia per la Diagonal”


22@Network bcn, l’Associació d’Empreses i Institucions del districte de la innovació 22@, ha organitzat avui a la Universitat Pompeu Fabra-Campus Poblenou la 126ª edició del 22@Update Breakfast, que ha tractat sobre “La unió del tramvia per la Diagonal”.

Xavier Monzó, President de 22@Network bcn, ha presentat aquesta edició del 22@ Breakfast que ha tractat sobre el projecte urbà per unir els dos tramvies per la Diagonal, iniciativa que està actualment en el centre del panorama polític i cívic de Barcelona i que ha estat molt debatut. Monzó ha assegurat que “el creixement exponencial del districte 22@ fa necessari un estudi de la mobilitat”.

Durant l’acte s’ha aprofundit en les conseqüències que tindria la implantació del projecte en la mobilitat de Barcelona, i com afectaria també al 22@.

L'Update ha estat a càrrec de Xavier Binefa, professor i coordinador del Grau en Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades de la UPF, qui ha presentat els resultats de l'Enquesta de Mobilitat 22@ i ha revelat els punts més interessants i les necessitats de mobilitat dels treballadors i els estudiants del districte. Vídeo d'introducció de Xavier Binefa. Descarregar presentació enquesta.

Aquesta enquesta, realitzada a 1.600 treballadors del districte, indica que la majoria de treballadors es desplacen amb metro tren i bus. El 75,4% ho fan amb vehicles motoritzats, dels quals un 56,6% motoritzat públic i 18,8% motoritzat privat. El 14,3 % es desplaça amb transport no motoritzat i el 10,3 a peu. Pel que fa als efectes de la unió del tramvia en la mobilitat en el 22@, ha assegurat que “un 33% dels treballadors del districte 22@ es beneficiarien de la unió del tramvia i s’estalviarien una mitjana de 6 minuts en els seus desplaçaments i un 21% dels trajectes amb cotxe o moto serien més ràpids amb transport públic”.

L'Innovador del mes ha estat Pere Macias, director de l'estratègia per a la connexió del tramvia de l'Ajuntament de Barcelona, qui ha presentat la conferència "La unió del tramvia: la revolució de l'eficiència", durant la qual ha tractat sobre el possible impacte que tindria en la mobilitat de tota la ciutat, i els beneficis que proporcionaria en el districte.

Vídeo d'introducció de Pere Macias. Descarregar Presentació.

Durant la seva intervenció ha explicat que “la demanda de transport públic ha crescut els darrers anys, el que ha fet que qualitat del servei baixi en el sistema de transport metropolità pel que cal augmentar l’oferta, aplicant mesures com l’increment de la freqüència de pas”. Ha afegit que “hi ha un tram de la Diagonal amb una gran acumulació de línies de bus que alenteix la seva velocitat a 8 km/h i suposa que el trajecte de Francesc Macià a Glòries sigui d’uns 35 minuts, quan amb tramvia podria ser de 15 minuts”.

En finalitzar, Antoni Oliva, Director Executiu de 22@Network bcn, ha presentat l’actualitat de l’Associació i les novetats al districte 22@, entre les que destaca la incorporació a l’Associació de la consultoria d’innovació Connecting Brains i de Metalogenia, dedicada a la foneria de peces de ferro i acer. Ha explicat també els avenços de les comissions d’innovació, d’empresa i medi ambient, i d’urbanisme i anunciat que 22@Network participa en el procés participatiu “Repensem el 22@”.

El 22@BREAKFAST és el punt de trobada i d'intercanvi d'idees innovadores que, des del 2004, se celebra cada mes al Districte de la Innovació. És una oportunitat per conèixer les darreres tendències tecnològiques i empresarials, i els progressos que es desenvolupen en l’entorn 22@ per a les seves empreses i institucions. Però també és una ocasió per intercanviar experiències amb més d'un centenar de directius i professionals vinculats a l'economia del coneixement.

22@NETWORK BCN és l'Associació d'Empreses i Institucions del districte de la innovació 22@, que compta amb més de 100 empreses sòcies i col·laboradors que es beneficien de les sinergies que es produeixen en el propi l'àmbit de l'Associació i que s'ha consolidat també com un agent actiu del districte i motor de les iniciatives que ajuden al desenvolupament de les empreses associades.

Comentaris


Per a comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte