Subscriu-te a la newsletter


117 infants viuen un estiu de lleure amb les activitats de la Fundació Ires i el suport del programa Caixaproinfància

Secretaria Comunicació,


Aquest estiu, 117 infants i adolescents i prop de 40 famílies beneficiàries de diferents projectes de la Fundació IReS entre Catalunya i Balears han viscut part de les seves vacances en colònies i activitats de lleure amb el suport del Programa CaixaProinfància de l’Obra Social “la Caixa”.

A Barcelona, el Casal en Família va realitzar les seves colònies a Centelles amb 35 persones entre pares i mares, nens i nenes i educadores per a tancar el curs del projecte teixint i enfortint els seus vincles.

El mateix va passar amb el Casal d’estiu de La Pau, que va durar 6 setmanes entre el 16 de juliol i el 24 d’agost i en el qual van participar 50 nens i nenes a més del grup de mares que van col·laborar a les sortides setmanals.

I més sortides! El grup de joves adolescents de reforç escolar del Bernat Metge també van gaudir d’unes colònies de 5 dies en un espai ofert pel Camping La Tordera de Capfun, l’empresa que actualment col·labora amb l’entitat finançant i allotjant activitats per a nens i nenes durant l’estiu. El reforç escolar és un servei educatiu de la Taula Proinfància que Fundació IReS gestiona al territori de La Verneda-La Pau amb  el programa de l’Obra Social “la Caixa” per l’atenció a la infància en situació de vulnerabilitat.

A Balears tampoc van faltar les activitats de lleure saludable. Tenint en compte la bona acollida dels projectes del passat estiu realitzat amb la col·laboració de la Fundació IReS, l’Ajuntament de Manacor i altres unitats del municipi, s’ha donat continuïtat al treball realitzat amb els joves de la zona costanera de Manacor perquè puguin gaudir dels recursos educatius i lúdics amb què compta l’entitat.

A l’agost, el Casal en Família de Manacor van  gaudir d’unes acampades a la casa de colònies Sant Guiem i Sant Miquel de la Colònia de Sant Pere (Artà), amb un total de 7 famílies amb 18 infants que van compartir diverses activitats entre gimcanes, la pràctica de ioga, excursions, treballs manuals, jocs, teatre, dibuix cooperatiu i molt més. El colofó final va ser l’excursió a la platja verge de Sa Canova, un espai de natura paradisíac.

També es van realitzar amb èxit de participació les colònies urbanes a Portocristo, sota el lema “Exprimeix l’estiu”, amb 26 joves. Els objectius bàsics d’aquestes activitats han estat orientats al reforç educatiu, l’aprenentatge a través del joc, la convivència a través del treball amb les emocions pròpies i dels altres i l’ús del temps lliure saludable.

D’altra banda, a la ciutat de Palma es van realitzar activitats de reforç escolar a 10 nens i nenes durant els mesos de juliol i agost amb el qual, han estat els mateixos infants qui han planificat les assignatures que volien treballar construint el seu propi calendari. D’aquesta manera es potencia l’autonomia de cada jove a través d’un clima de feina i confiança.

L’èxit de totes aquestes activitats orientades a fer de les vacances d’aquests infants un temps enriquidor i saludable ha estat possible amb els professionals d’IReS que cada any treballen per superar-se pels més petits i per les seves famílies; i amb el suport del Programa  CaixaProinfància de l’Obra Social “la Caixa”, un projecte dedicat a donar suport a famílies i els seus fills i filles, fomentant el treball en xarxa entre els diferents agents socials i educatius dels territoris on viuen.

La Fundació IReS és l’entitat que coordina els serveis que donen suport a les famílies en situació de vulnerabilitat al territori de Verneda-La Pau i Zona Costanera de Manacor. Aquests serveis són: atenció psicoterapèutica personal i familiar, reforç educatiu de l’alumnat de secundària i tallers educatius familiars.

Col·labora

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies