DISTRICTES INNOVADORS D'ARREU DEL MÓN


El 22@ no és un model únic. En moltes ciutats del món trobem iniciatives similars a la de Barcelona, evidentment cadascuna amb les seves particularitats locals, però amb elements comuns.

Aquests són alguns dels principals districtes innovadors d'arreu del món, ecosistemes urbans amb una gran densitat de creativitat i creixement empresarial. Fes-ne un cop d'ull:

TECH CITY UK - Tot i que ara és el nom del programa d'acompanyament de les start ups britàniques, el projecte va començar sent London Tech City, una de les més grans concentracions d'empreses tecnològiques a Europa.

HAFEN CITY HAMBURG - 157 Ha de renovació urbana a la riba del riu Elba. Seus de grans corporacions, habitatge, zones verdes i equipaments, tot amb uns estàndards d'alta qualitat. Reinventant la ciutat central a Hamburg.

ARABIANRANTA HELSINKI - Un barri amb grans espais verds, uns estàndards ambientals de primera i un sector productiu al voltant de la Helsinki University of Art and Design i el Museu del Disseny d'Hèlsinki.

STARTHUB BOSTON - Al voltant del Massachussets Institute of Technology i connectat a Harvard, Mass General i altres institucions de recerca, Boston representa l'excel·lència en recerca, transferència i innovació. El CIC és un bon exemple de col·laboració Universitat - Empresa.

SEOUL DIGITAL MEDIA CITY - Clúster d'entreteniment i mitjans digitals situat a Seül, dissenyat per cultivar el desenvolupament de tot tipus de continguts digitals amb el medi ambient i la tecnologia. La intenció és que contribueixi enormement al posicionament de Corea en el mercat de coneixement del segle XXI, a través de les seves capacitats en IT, recursos humans i entreteniment.

SKOLKOVO INNOVATION CENTER - Gran projecte del govern rus als afores de Moscou. Àrea de negocis d'alta tecnologia, centrada en l'eficiència energètica, la biomedicina i les tecnologies nuclears i espacials.

MIAMI INNOVATION DISTRICT - Ecosistema per a la innovació i l'emprenedoria per complementar la comunitat local i enfortir Miami com a ciutat de classe mundial. L'objectiu és unir start-ups, empreses mitjanes i internacionals en un projecte innovador d'ús mixt.

SILICON ALLEE BERLIN -  Va començar com una comunitat per a empresaris i ara és la llar de moltes de les empreses tecnològiques de Berlin. Milers d'empresaris internacionals treballen i conviuen amb el veïnat local del districte. Inclou un Campus que serveix com ambaixada de la zona start-up de Berlin.

THE CORRIDOR OF MANCHESTER - També conegut com Oxford Road Corridor, se situa al sud del centre de la ciutat de Manchester i adopta les qualitats distintives d’un districte d’innovació. Destaca el sentit de col·laboració, participació comunitària i inversió així com la voluntat de crear sensació de llar a partir del placemaking.

LEEDS INNOVATION DISTRICT - Centrat en les fortaleses acadèmiques i econòmiques de la ciutat de Leeds (Regne Unit), i en particular en salut, enginyeria, serveis financers i comercials, anàlisi de dades i tecnologies digitals. Busca que les institucions i empreses inverteixin en un ecosistema col·laboratiu.

GRAND CANAL INNOVATION DISTRICT - Situat a Dublín i impulsat per Trinity College, Grand Canal Innovation District (GCID) oferirà un nucli d’innovació que donarà suport i enfortirà la proposta d'innovació de la ciutat. Els seus grans quatre punts forts seran la recerca, l’empresa, el lloc i la cultura.

Últimes Notícies

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies